למי אנחנו לא יכולים לעזור או למה אני צריך להמשיך לסחוב אותו על הגב שלי??!

פורסם על ידי ב 15 יונ, 2014 בתוך מרחב משפחתי | 0 תגובות

נפגשנו עם אשה שבדקה אפשרות להיעזר במרחב ריפוי משפחתי כדי לטפל באמה המבוגרת אך אבוי, התברר שבין רצונה לעזור לבין רגשותיה האמיתים מתקיים פער גדול.

היא היתה מלאת מירמור ותרעומת על אמה (דבר מקובל, נפוץ וידוע).

היא לא ידעה שובע מלספר כיצד אמה כזו וכזו וכזו. רשימת תלונותיה היתה אין סופית

במפגש עלתה ראייה מאד ברורה של האם והקושי המלווה אותה אך הבנו שאם ברצונה של הבת להשתחרר מהתחושות הקשות שיש לה כלפי האם עליה לעשות עבודה על עצמה.

זה לא מה שאנחנו עושים כאן.

במרחב ריפוי משפחתי אנחנו, יחד עם מי שפונה לבקש את עזרתנו עובדים על צד שלישי שאינו נוכח. אותו אדם שאינו נוכח צריך לעמוד בראש מעיניו של מי שפנה אלינו. אחרת זה לא עובד.

תהליך הריפוי הינו רב עוצמה כאשר יש רצון גדול בטובתו של מקבל העזרה.

ההתנגדות העזה שאותה אשה חשה כלפי אמה היתה יותר גדולה מרצונה בטובתה וריפויה. לא יכולנו לעזור לה.

זו לא פעם ראשונה שאנו נתקלים במצב שכזה.

פשוט ככל שזה נשמע, דווקא במערכות היחסים הקרובות אלינו ביותר לעיתים רגשותינו הראשוניים מכוסים בתרעומת, כעס ותיסכול כה רבים החונקים את האהבה שמתחת ומה שנותר זה רצון לחנך, להעניש, לנקום או פשוט "להעלים" את האדם היקר לנו.

הגיעו אלינו למפגש התנסות זוג הורים לבחור באמצע שנות העשרים לחייו. תלונתם המרכזית נגעה להיותו תלותי, פסיבי ותלוש מהמציאות.

הראיה שקיבלנו כשהתחברנו אליו הראתה שמסיבות שלא נרחיב עליהן החליט כבר כילד צעיר לא לקחת חלק פעיל בחיים. העמדה שלו מול החיים הינה ממקום של "לא!"

היה לנו ברור שיש מה לעשות עם הבחור. שבעבודה נכונה ומשותפת שלנו עם ההורים ללא נוכחותו ניתן לעזור לו לשחרר את ההחלטה שלקח בגיל כה צעיר ואשר מטרפדת לו את החיים.

הצענו להורים להיכנס לתהליך.

לאחר מספר ימים חזר אלינו האב ואמר שלמרות שהוא מאד התרשם מאיתנו וממה שקרה במפגש הוא מרגיש התנגדות לתת לבנו את השירות של ריפוי מרחוק. " הוא כבר בוגר ועליו לעמוד ברשות עצמו ולדאוג לצרכיו. למה אני צריך להמשיך לסחוב אותו על הגב שלי?? יש לי דברים שאני מעדיף לעשות עם הזמן שלי ועם הכסף שלי. נקודה."

את המחשבה שאם אותו בחור היה יכול לדאוג לעצמו הרי הוריו מלכתחילה לא היו מגיעים אלינו שמרנו לעצמנו. היה ברור שהאב חש כעס ותיסכול כלפי בנו ויותר ממה שהיה רוצה לעזור לבנו היה רוצה לחנכו כדי שישתנה. הוא אינו פנוי להיות מולו בנתינה.

לשמחתנו מקרים אלו מועטים ובדרך כלל האנשים המגיעים אלינו בבקשת עזרה למישהו קרוב להם אכן רוצים לעזור לו.

נשמח לתגובותיכם

תגובות

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *